Wandelen op de Brunssumerheide

Vandaag met een helder blauwe lucht en een temperatuur van -4°C was het de ideale dag om een wandeling te maken over de Brunssumerheide.

Foto van een route van Jessika Appel met titel Brunssummerheide Lichtblauwe Wandelroute

Muts op, handschoenen aan en dan beginnen met het uitzoeken welke route we zouden gaan wandelen. De keuze was reuze dus we namen de route bekend als de route lichtgroen. Je volgt dan paaltjes waarop een lichtgroene band zichtbaar is. Alleen welke kant gaan we op, ofwel was het begin naar links of naar rechts?? Alweer keuze stress 😉 Bekijk de route hier.

Het maakt ook niks uit want het begin en het einde zijn op het zelfde punt en wel Schaapskooiweg 101, 6414 EL Heerlen (LB)

We kwamen door mooie stukken bos, afgewisseld met heide in een glooiend landschap met heuvels en mooie ver gezichten in de dalen en over de heide. Gezien de koude besloten we een kortere route te nemen met het volgen van de lichtgroen route, deze zou ongeveer anderhalf uur duren.
De rust om je heen midden in de natuur doet wonderen. Je hoofd lekker leeg maken is dan ook niet moeilijk. Langzaam werd het koude gevoel minder door dat we ons warm liepen. Soms was het eventjes zoeken naar het volgende paaltje om dan zeker te zijn dat we niet verkeerd liepen wat ons ooit al eerder is overkomen.

Brunssummerheide Lichtgroene Wandelroute kaart

Na een goed uurtje lopen hadden we het eindpunt weer bereikt. Nog niet moe maar wel voldaan zijn we uit eindelijk naar EuroParcs Brunssummerheide gereden om ons op te warmen met warme chocomel met slagroom bij brasserie De Uitvlucht.

Er werd ons bij het opnemen van het drinken gelijk een lunchkaart overhandigd. Nee het was niet echt de bedoeling…….. dan toch maar een uitsmijter gepakt.
Erg lekker overigens, en nog steeds niet moe maar wel vol gegeten zijn we uiteindelijk naar huis gegaan.

EUROPARCS BRUNSUMERHEIDE V1 (1)

Al met al een aanrader om eens te gaan wandelen op de Brunssumerheide. Ben je niet uit Limburg? Overweeg dan zeker een verblijf bij EuroParcs Brunssummerheide. Je hebt er leuke huisjes en van alle gemakken voorzien en op het park is een gezellig restaurantje waar je heel veel lekkers kan krijgen.

Voor nu Ciao ciao en tot mijn volgende nieuwsbericht.